www.iiiWe.com » چگونه وقتی ناراحت هستیم، بخندیم

 صفحه شخصی سید ابراهیم موسوی نژاد   
 
نام و نام خانوادگی: سید ابراهیم موسوی نژاد
استان: فارس
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  سرپرست تعمیرات ساختمان
تاریخ عضویت:  1389/01/27
 روزنوشت ها    
 

 چگونه وقتی ناراحت هستیم، بخندیم بخش عمومی

9

انسانها معمولا دارای قدرتی به نام اراده هستند که با تکیه بر آن تحت هر شرایطی، محیط بر آنها تاثیر نمی گذارد و هرچقدر اگر این اراده در افراد تقویت شود، بر محیط مسلط تر خواهند شد.‌


فرض کنید در جمعی، در به شدت به چارچوب برخورد کرده و صدای مهیبی را تولید می‌کند و تحت تاثیر این صدا، افرادی که در آن جمع قرار گرفته‌اند، واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند. مثلا یک نفر می‌ترسد، یک نفر داد می‌کشد و جمع طبق واکنش‌های افراد، تصورهای مختلفی نسبت به افراد دارند که مثلا فلانی خونسرد یا بیخیال است یا فلانی بی احساس یا زودرنج است.


تمام این عکس العمل‌ها و واکنش‌ها‌ به شرایط رشد، پرورش و تربیت افراد برمی‌گردد. اگر فردی رفتار او طبق عادت تکرار شود و چنین تلقینی در درون خود داشته باشد که نمی‌تواند آن را ترک کند، این رفتار در او نهادینه می شود؛ اما اگر اراده کند، می‌تواند بر رفتار خود کنترل داشته باشد که این روش نیاز به تمرین دارند.






شاید بار اول آن کار را تکرار کند، اما به تدریج، زمان آن را کمتر می‌کند و بعدها از بین می‌رود. مثلا فرض کنید فردی از ناحیه پا حساس است و احساس قلقلک می‌کند و اگر فردی از دوستان او برای قلقلک دادن به سمتش بیاید، التماس می‌کند که او را قلقلک ندهد؛ ولی وقتی فرد پایش شروع به خارش می‌کند و دیگر جنبه قلقلک را ندارد و هیچ تلقینی نسبت به این موضوع ندارد، و دیگر قلقلکش نمی‌آید. پس تمام این خصوصیات بسته به اراده فرد است.

برخی افراد برای اینکه مشکلات و دغدغه‌های خود را به بیرون بریزند و خود را تخلیه کنند، سعی می‌کنند که با اطرافیان خود درد و دل کرده و یا اگر در جمعی قرار می‌گیرند، این ناراحتی را به آنها انتقال دهند، این روش، درست نیست؛ زیرا با این روش افراد، بیماری‌های روانی را در جامعه تشدید می‌کنند.

افراد از طریق روش‌های دیگر باید چنین مهارتی را داشته باشند که فشارهای روحی و روانی را از ذهن خود تخلیه کنند تا این حس ناخودآگاه به این افراد فشار وارد نکند و آن را به دیگران منتقل نکند.

روانشناسان همیشه توصیه می‌کنند افراد برای برخورد با فردی دیگر یا حضور در جمع، حتما نگاهی مهربان و چهره‌ای همراه با تبسم از خود نشان دهند. اگر افراد چنین رفتاری داشته باشند، ناخودآگاه از فضای ذهنی و درونیات خود دور می‌شوند و تحت تاثیر لبخند خود قرار می‌گیرند و این تعاملی بین عین و ذهن است؛ یعنی افراد تحت تاثیر لبخند خود، ذهن و روح خود را شاد می‌کنند.

روایتی از امام علی وجود دارد که می‌فرمایند:« مومن غم را در دل دارد و شادی را در چهره» افراد زمانی‌که غم را در درون خود پنهان کنند و شروع به تبسم کنند، تحت تاثیر آن ناخودآگاه غم درونی خود را فراموش کرده و آن را از بین می‌برند.

در نتیجه افراد با اراده قوی خود می‌توانند چهره‌ای مثبت و متبسم داشته باشند؛ زیرا تبسم کارکرد ذهن افراد یعنی نیم کره سمت چپ افراد را فعالتر کرده و تحت سلطه ذهن خود تصمیم منطقی می‌گیرند.

شنبه 17 دی 1390 ساعت 09:45  
 نظرات    
 
رضا مهیاری 14:58 شنبه 17 دی 1390
2
 رضا مهیاری
آقای موسوی نژاد خداوکیلی خودت تا حالا موقع ناراحتی خنده شاد کردی؟
سولماز ترهنده 16:13 شنبه 17 دی 1390
2
 سولماز ترهنده
با نظر آقای مهندس مهیاری موافقم در واقعیت نمیشه!
مائده علیشاهی 00:29 یکشنبه 18 دی 1390
2
 مائده علیشاهی
واسه من که خیلی سخته..تقریبا بعیده..
امیر یاشار فیلا 05:37 یکشنبه 18 دی 1390
0
 امیر یاشار فیلا

با سپاس از شما،
مطلبی مرتبط با این موضوع را جناب آقای مهندس شیربان، نزدیک به دو سال پیش با اعضای iiiwe به اشتراک گذاشته بودند، که به گمانم، با مطلب حاضر می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و خواندن پشت سر هم آن‌ها برای دوستداران خالی از لطف نخواهد بود.

آن مطلب ارزنده در این نشانی در دسترس است :

http://shirban.iiiwe.com/5_way_when_you_want_to_cry_laugh
معصومه السادات میرافضلی 08:06 یکشنبه 18 دی 1390
2
 معصومه السادات  میرافضلی
کار سختی ولی ممکنه
ممنون مهندس
محمد ذوالفقاری 08:23 یکشنبه 18 دی 1390
2
 محمد ذوالفقاری
مهندس جان دل خوش سیری چند !!
متشکرم جالب بود
یحیی بهمنی 08:54 یکشنبه 18 دی 1390
2
 یحیی  بهمنی
من تو چنین مواردی، معمولا تلاش میکنم تا برخلاف عادت عمل کنم. شاید حدود 30% هم موفق شده‌ام.
در مورد عصبانیت، ادامه رفتار به تصمیمی برمیگردد که در 5 ثانیه اول عصبانیت میگیریم. اگر از قبل خود را برای چنین شرایطی آماده کرده باشیم و تصمیم گرفته باشیم که در 5 ثانیه اول عصبانیت، بر فکر خود مسلط شویم، در بسیاری از موارد می‌توانیم...

اراده چیز محشری است. آن را دست کم نگیریم...
م افتخاری 12:09 یکشنبه 18 دی 1390
2
 م افتخاری
توصیه خوبی بود
سپاس
م افتخاری 12:12 یکشنبه 18 دی 1390
2
 م افتخاری
شاید به خاطر همین است که از قدیم گفته‌اند"خنده بر هر درد بی درمان دواست ..."
و شاید آقای کفاشیان هم به همین دلیل همیشه خندان است
و صد البته باید مواظب اطرافیان و جو حاکم بر محیط هم باید باشیم
سید مهدی موسوی 13:29 یکشنبه 18 دی 1390
2
 سید مهدی موسوی
ممنون جناب مهندس موسوی نژاد
مسعود احمدنژاد 20:08 سه شنبه 20 دی 1390
0
 مسعود احمدنژاد
من بر عکسش رو بلدم. باور ندارید بیاید تا نشونتون بدم