www.iiiWe.com » بتن سبز ژئوپلیمری

 صفحه شخصی سید ابراهیم موسوی نژاد   
 
نام و نام خانوادگی: سید ابراهیم موسوی نژاد
استان: فارس
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  سرپرست تعمیرات ساختمان
تاریخ عضویت:  1389/01/27
 روزنوشت ها    
 

 بتن سبز ژئوپلیمری بخش عمران

4

مروزه بتن پرمصرف ترین ماده ساختمانی در دنیاست در نتیجه وجود کارخانه های سیمان و آلودگی های زیست محیطی آنها اجتناب ناپذیر است. کارخانه های سیمان 8 درصد کل CO2 دنیا را ایجاد میکنند بطوریکه برای تولید یک تن سیمان در حدود یک تن CO2 وارد محیط زیست میشود. از سوی دیگر دوام کمتر بتن در برابر شرایط جوی علی رغم مقاومت بالای آن سبب سرمایه گذاری های عظیم در پروژه های تعمیر و مقاوم سازی آن میشود. بطور مثال 50 درصد از 590000 پل بتنی موجود در آمریکا نیاز به تعمیرات دارد . بنابراین نیاز به راه حلی است که اولا مقدار سیمان مصرفی بتن را به مقدار کمتری برساند و ثانیا دوام بتن را نیز همانند مقاومت آن بالا ببرد. این راه حل با استفاده از بتن سبز ژئوپلیمری (Geo-polymer Concrete) محقق میشود. در این نوع بتن، سیمان از ترکیبات بتن خارج میشود که این ایده اولین بار توسط داویدوویتس (Davidovits) در سال 1998 مطرح شد.

از مهمترین اجزای تشکیل دهنده بتن ژئوپلیمری میتوان به آلومینو سیلکات و مواد قلیایی اشاره کرد که با قیمت ارزان در بازار وجود دارد. مراحل ساخت این بتن را نیز میتوان در چهاربخش عنوان کرد: 1- توزین مواد آلومینوسیلکاتی 2- اضافه کردن مواد قلیایی 3- عمل آوری 4- تراکم. در این بتن بدلیل عدم حضور سیمان عمل هیدراتاسیون جای خود را به پلیمریزاسیون میدهد که سبب میشود بتن حاصله متراکم تر ، چگال تر، پر مقاوم تر و پر دوام تر گردد. از جنبه زیست محیطی نیز آلودگی کمتری وارد محیط زیست میشود که سبب میشود این بتن جزو بتن های سبز قرار گیرد. تفاوت بسیار مهم دیگر بتن ژئوپلیمری با بتن های معمولی به سرعت بالای این بتن در رسیدن به حداکثر مقاومت خود برمیگردد بطوریکه در طی 24 ساعت به مقاومت 210 سایر بتنهای معمولی میرسد. این بتن همچنین میتواند بدون حضور در محیط مرطوب و آب به همان مقاومت بالای خود برسد. در مورد شرایط عمل آوری ذکر این نکته مهم است که با افزایش دمای اختلاط (بطور مثال از 30 درجه به 90 درجه) مقاومت بتن بالا میرود

نسبت آب به مواد ژتوپلیمری در این نوع بتن ها در حدود 0.16-0.24 است و تمام انتظاراتی که از بتن های عادی میرود در این نوع بتن نیز وجود دارد (مثلا بتن اسلامپ صفر برای کارهای راهسازی، بتن معمولی ، بتن خود متراکم و...) دوام این بتن ها چندین برابر بتن های عادی در شرایط محیطی قلیایی و اسیدی است بهمین دلیل در ساخت کالورت های انتقال مواد قلیلیی و ساخت تراورس های راه آهن می توان از این بتن ها استفاده کرد. همچنین بخاطر سرعت بالای ساخت این نوع بتن میتوان در صنعت ساختمانهای پیش ساخته از ان استفاده کرد.

شنبه 18 بهمن 1393 ساعت 09:44  
 نظرات    
 
میثم تقی‌زاده 11:47 یکشنبه 19 بهمن 1393
1
 میثم تقی‌زاده
ممنون مهندس جالب بود
سن سی خلیلی فرد 17:24 یکشنبه 19 بهمن 1393
0
 سن سی خلیلی فرد
خوب بود ممنون