www.iiiWe.com » 10 خطایی که چهره شما را در محیط کار مخدوش می‌کند

 صفحه شخصی سید ابراهیم موسوی نژاد   
 
نام و نام خانوادگی: سید ابراهیم موسوی نژاد
استان: فارس
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  سرپرست تعمیرات ساختمان
تاریخ عضویت:  1389/01/27
 روزنوشت ها    
 

 10 خطایی که چهره شما را در محیط کار مخدوش می‌کند بخش عمومی

9

«چطور می‌توانید نشان دهید که شما توان مدیریت و رهبری گروهی را دارید؟» این پرسشی است که «سیلویا آن ئولت» اقتصاددان و رئیس مرکز CTI در نیویورک مطرح می‌کند. او خود پاسخ این پرسش را نیز در جیب دارد: «شما هیچ بختی برای به‌دست آوردن راهبری یک مجموعه را ندارید مگر اینکه چهره‌ای مناسب از خود به نمایش بگذارید.» CTI یک مرکز استعدادیابی شغلی است که در طول سال بیش از 4 هزار نفر را برای شغل‌های رده پایین و 268 نفر را برای مشاغل سطوح بالاتر کشف و تربیت می‌کند. یکی از مواردی که همواره به استعدادهای کشف‌شده در این مرکز گفته می‌شود این است که «شما باید همیشه خودتان را در موقعیتی ببینید که هدفتان به‌دست آوردن ارتقای شغلی و رسیدن به سطوح بالای مدیریتی است.» با این همه برای رسیدن به چنین جایگاهی وجود شرایطی لازم است: قابلیت‌های فوق‌العاده در برقراری ارتباط با دیگران، رعایت ادب، توان انجام وظایف محوله و... از جمله مهم‌ترین این شرایط است. اما نباید از یاد برد که اشتباهات رفتاری شما ممکن است به قیمت خدشه‌دار شدن چهره‌تان تمام شود. به تازگی تحقیقی بین کارمندان ادارات انجام شده است که همین اشتباهات موضوع آن بوده است. «فوربس» 10 اشتباهی را ردیف کرده است که می‌تواند رویای رسیدن به جایگاه‌های بالای کاری را برای همیشه ویران کند. اگر می‌خواهید در زمینه کاری پیشرفت کنید کافی است این 10 اشتباه را مرتکب نشوید.


پیش‌داوری‌های نژادی

از بین کارمندانی که موردپرسش قرارگرفته‌اند، 72 درصد اعلام کرده‌اند که بیان پیش‌داوری‌های نژادپرستانه را به عنوان عیبی اساسی برای مردان دانسته‌اند. 70 درصد از پاسخ‌دهندگان نیز برای زنان همین نظر را دارند. چنین درصد بالایی نشان می‌دهد که پیش داوری‌‌های نژادی چه تاثیر بدی روی کارمندان می‌گذارد. چنین قضاوت‌هایی ممکن است به دعواهای لفظی نیز بینجامد و منعکس‌کننده عدم تفکر درست و ضعف هوش احساسی شماست. وقتی شهر یا قومیت کسی را موردتمسخر قرارمی‌دهید، جوی را ایجاد می‌کنید که مهم‌ترین نتیجه‌اش تغییر نگاه به شما و شخصیت‌تان است.

شوخی‌های سبک و بی‌مورد

عواقب این مورد نیز همچون اشتباه شماره اول است. تعریف کردن لطیفه‌های نامناسب موجب می‌شود فضایی ناخوشایند شکل بگیرد که کارکنان احساس راحتی نکنندو جو سنگین شود. 61 درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند برای برقراری فضای خنده و شوخی در محیط کار، لحن و محتوای شوخی‌ها یکی از اساسی‌ترین مواردی است که باید موردتوجه قرار گیرد. در عین حال شوخی‌های زننده از جمله مواردی است که به شدت می‌تواند تصورها درمورد شخصیت شما را تغییر دهد. همچنین شوخی نابجا از دیگر مواردی است که دربرخی موارد باعث تنش هم خواهد شد.

گریه‌کردن

به درست یا غلط، اشک‌هایی که در محیط کار ریخته می‌شوند، بیانگر این است که شما پتانسیل راهبری ندارید؛ به ویژه اگر مرد باشید. در حالی که 59 درصد از کارمندان شرکت‌کننده در این تحقیق معتقدند گریه‌کردن چهره یک زن را در محیط کار خراب می‌کند، 63 درصد از آنها می‌گویند گریه‌کردن چهره بدی از یک مرد در محیط کار نمایان خواهد کرد. یکی از کارمندان مرد که در یک بانک شاغل است به محققان می‌گوید: «شما باید قادر باشید که احساسات خودتان را در محیط کار کنترل کنید.»‌ این کنترل کردن احساسات یعنی شما توانایی فائق آمدن بر شرایط حساس و خطیر را دارید.

باز شدن بی‌موقع دهان

حتما شنیده‌اید که «تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد.» حالا به جای «مرد» در این مثل معروف، «مدیر» بگذارید تا به اهمیت حرف‌زدن درست و بجا پی ببرید. وقتی بدون هیچ دلیلی و همیشه دهانتان را باز می‌کنید و حرف می‌زنید و حرف می‌زنید و حرف می‌زنید یعنی به همکاران خود نشان داده‌اید چه در چنته دارید و اگر چیز زیادی برای ارائه نداشته باشید، موجود حرافی شناخته خواهید شد که بی‌دلیل و بادلیل در حال حرف‌زدن است. باید یاد بگیرید که به «قدرت سکوت» دست پیدا کنید. اگرچه زنان ترجیح می‌دهند فضاهای خالی را با حرف زدن پر کنند، یک مرد باید یاد بگیرد با سکوت بزرگ‌ترین حرف‌هایش را به زبان بیاورد.

رفتارهای جلف

بروز رفتارهای سبک و جلف – حتی اگر عده‌ای معتقد باشند که صمیمیت افراد یک گروه کاری را درپی خواهد داشت- باعث می‌شود شخصیت کاری شما به شدت زیرسوال برود. این رفتارها بخصوص درمقابل زن‌های همکار می‌تواند اثرات به مراتب بدتری نیز به‌جای بگذارد. وقتی شما در برابر یکی از همکاران مونث خود رفتاری را بروز دهید که نامناسب ارزیابی شود، باعث شکل گرفتن نتایجی در ذهن دیگر همکارانتان خواهد شد که پرداختن به آنها چندان در حوصله این بخش نیست!

ناسزا گفتن

ناسزا گفتن عملی است که از هیچ لیدری قابل‌پذیرش نیست. چنین اتفاقی اگر رخ دهد، همه آن را به حساب غیرحرفه‌ای بودن مدیر و نامناسب بودن حضور وی در آن جایگاه تشخیص می‌دهند. این مورد البته به همین‌جا ختم نمی‌شود. چنین اتفاقی در محیط مجازی هم اگر رخ دهد همان تاثیر نامطلوب را خواهد گذاشت که ناسزا گفتن در محیط غیرمجازی. ارسال پیام‌‌های نامناسب، عکس‌های نه‌چندان مطلوب و بیش از حد شخصی از جمله مواردی است که پرسش‌شوندگان معتقدند تاثیر بدی روی ذهن همکاران خواهد گذاشت.

اجتناب از ارتباط چشمی

کارشناسان «زبان بدن» می‌گویند اجتناب از ارتباط چشمی تنها باعث خواهد شد چنین احساسی درمورد شما شکل بگیرد که یا دروغ می‌گویید یا چیزی را پنهان می‌کنید. بگیرد که یا دروغ می‌گویید یا چیزی را پنهان می‌کنید. اگر شما در یک جلسه حضور داشته باشید می‌تواند این احساس را هم به‌وجود بیاورد که شما نسبت به موضوع جلسه بی‌تفاوت هستید و به آن چیزی فکر می‌کنید که در ذهنتان جریان دارد. از طرف دیگر با نگاه کردن در چشم‌های دیگران به آنها می‌فهمانید که به حرف‌های آنها گوش می‌دهید. در واقع ارتباط چشمی یعنی اینکه شما به موضوع مورد بحث علاقه دارید.

آنچه هستید/ آنچه نیستید

ارائه تصویری درست از خودتان تنها به این منوط نمی‌شود که از شوخی‌های سبک و رفتار جلف پرهیز کنید. وقتی شما مدام به زبان می‌آورید که «فلان کار را من انجام داده‌ام» در حالی که هم خودتان و هم همکارانتان به خوبی واقفند که شما چنین نکرده‌اید با دست خود تصویری ناخوشایند از خودتان برای دیگران می‌سازید. بیان تهدیدهای پوچ و توخالی- آن هم بدون اندیشیدن به عواقب اجرای احتمالی آن تهدید- از دیگر مواردی است که به راحتی شما را تا حد یک بلوف‌زن بی‌فکر تنزل می‌دهد! با این کار تنها قدرت و نفوذ کلام خود را تضعیف می‌کنید.

خنده زیاد و بلندبلند حرف‌زدن

مدیران معتقدند که خندیدن یا بیش از حد خندیدن، یک اشتباه اساسی برای زنان و بلند بلند و باصدای گوش‌خراش حرف زدن مشکلی برای مردان است. خنده به اندازه و تن صدای مناسب از مهم‌ترین نشانگرهای شخصیتی است. محققان می‌گویند با صدای گوش‌خراش حرف‌زدن، باعث بروز احساسات ناخوشایندی در دیگران شده و موجب حساسیت - حتی گاهی بی‌مورد- دیگران هنگام حرف زدن شما می‌شود. با این حال به اندازه خندیدن و حرف زدن با لحن مناسب تصویری مطلوب از شما در ذهن دیگران شکل می‌دهد که برای آینده شغلی‌تان قطعا مفید خواهد بود.

وضعیت ظاهری نامناسب

فردی را تصور کنید که هر چند دقیقه یک‌بار خودش را می‌خاراند، لباس‌های نه چندان تمیزی به تن و کفش‌های واکس‌نخورده‌ای به پا می‌کند، استفاده از عطر را بلد نیست و مدام در حال بازی کردن با لباس‌ها یا گوشی موبایلش است. تصور کردید؟ به اندازه کافی چندش‌آور است، نیست؟ چطور انتظار دارید چنین کسی باشید و مدارج کاری را هم صعودی طی کنید؟ چنین مواردی وقتی در یک جلسه کاری اتفاق می‌افتد تاثیر بدتری خواهد داشت چراکه نشان می‌دهد یا شما از حضور در آن جلسه راحت نیستید یا توجهی به صحبت‌های طرح شده ندارید.

یکشنبه 26 آذر 1391 ساعت 10:20  
 نظرات    
 
سروش احمدی 18:46 یکشنبه 26 آذر 1391
2
 سروش احمدی
سلام مهندس
روزنوشتت به طرز فوق العاده ای جالب و مفید بود
بینهایت ممنون
باورت نمیشه اگر بگم که من تمام این موارد را در این چند سال تجربه کاری و مدیریتی، تجربه کردم.
از نظر من همشون درستن.
قربان تو
سید ابراهیم موسوی نژاد 20:03 یکشنبه 26 آذر 1391
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
از جناب مهندس احمدی کمال تشکر را دارم.
م افتخاری 11:19 دوشنبه 27 آذر 1391
0
 م افتخاری
مفید بود
سپاس
سید مجتبی ضیاءپور 00:38 سه شنبه 28 آذر 1391
0
 سید مجتبی ضیاءپور
سپاس از مطالب ارزنده و دلسوزانه شما
لیلا براریان 17:29 چهارشنبه 29 آذر 1391
0
 لیلا براریان
تشکر بسیار جالب و مفید بود
مائده علیشاهی 20:23 آدینه 1 دی 1391
0
 مائده علیشاهی
واقعا درسته......
ممنون آقای مهندس
مرجان فرقانی 13:06 پنجشنبه 7 دی 1391
0
 مرجان فرقانی
با تشکر. بسیار مفید بود.